Bakgárden

En oas mitt i stan!

Varje sommar öppnar restaurang Lingons omtyckta uteservering, Bakgården.

Varje sommar öppnar restaurang Lingons omtyckta uteservering Bakgården. En oas mitt i Uppsala med Fyrisån som närmsta granne, sol långt in på kvällen och inga bilvägar påträngande nära. Här har vi anpassat verksamheten till den svenska sommaren med stora regnsäkra parasoll, gott om härliga gasolvärmare och sköna, mjuka filtar. Molnfria dagar badar hela uteserveringen däremot i sol och då erbjuder de stora parasollen välbehövlig skugga på delar av serveringen.

Utöver restaurangdelen erbjuder vi också en stor lounge med sköna soffor och två barer. Där arbetar duktiga bartenders som erbjuder allt man kan önska sig i glasen. Riktigt bra barhäng alltså!

På Bakgården serverar vi lunch och middag sju dagar i veckan. På vår middagsmeny hittar du alltid några fräscha och lättare maträtter under sommaren, men givetvis finns även rustika kötträtter och välsmakande fiskrätter. Vi har alltid minst en vegetarisk förrätt och en vegetarisk varmrätt på menyn, likaså erbjuder vi varje vecka en ny god vegaterisk rätt på vår lunchsedel. Även på sommaren har restaurang Lingon fokus på svensk mat och svenska smaker.

Då och då under sommaren höjer vi stämningen på Bakgården med livemusik och andra arrangemang efter middagstimmarna. Om du prenumererar på vårt nyhetsbrev eller gillar oss på facebook, är risken liten att du missar en bra spelning. Du kan också hålla utkik på vår hemsida.

Välkommen till Bakgården, vi på Lingon älskar svensk sommar!