Matsalar

På Svartbäcksgatan i centrala Uppsala ligger restaurang Lingons matsalar.

I de gamla trähusen i kvarteret Lindormen på Svartbäcksgatan i centrala Uppsala ligger restaurang Lingons matsalar.

I de gamla trähusen i kvarteret Lindormen på Svartbäcksgatan i centrala Uppsala ligger restaurang Lingons matsalar. Våra gamla hus har anor ända från 1700-talet och de gamla timmerväggarna vittnar om en svunnen epok i Uppsalas historia. Här har inrymts många olika verksamheter genom åren, från allra första början var det en karduansmakaregård, en sorts garveri där man beredde skinn. Det har också varit färghandel i lokalerna under namnet Tekniska magasinet, och en period fanns här en cykelverkstad. Restaurang Lingon slog upp sina portar 2001 och firar alltså 15-årsjubileum 2016!

Vi har plats för cirka 60 ätande gäster i matsalarna som sträcker sig över två rum, och vi har stor erfarenhet av att ta emot större sällskap för mer representativa middagar. Vi har också ett rum med en mysig fåtöljhörna samt en liten bar. Det är lätt att känna sig hemma i våra matsalar, eller på besök hos mormor kanske? Lite som ett torp på landet, fast mitt i stan.
Tyvärr gör husets ålder att matsalarna inte är handikappanpassade och det finns kortare trappor både invändigt och utvändigt.

I restaurang Lingons matsalar kan man njuta av vällagad svensk mat och god service i en härligt ombonad miljö. På restaurang Lingon värnar vi om svensk mat och svenska smaker. Vår ambition är att servera rustik och god mat med rötterna i svensk husmanskost.

Varmt välkommen till gemytet i Lingons matsalar!